Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zwetschken, geviertelt und entsteint
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Honig
- 1 TL Vanillezucker
- 60 g Vollrohrzucker
- 40 g Mandeln
- 2 TL Rosenwasser
- 40 g Butter, in Stücken
- 70 g Dinkelmehl, glatt
- 20 g Mohnsamen
- 2 Prisen Salz
- ½ Vanilleschote
- 300 g Milch
- 4 Eidotter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Topfencreme mit Beerenspiegel
4hod. 45min
Zwetschken-Mohn-Strudel
2 godz.
Apfel-Tiramisu
4 Std. 30 Min
Rhabarber-Trifle
20 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Schafskäseterrine mit Kürbiskernpesto
1h 20 min
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
5 godz.
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 min
Mohnpalatschinken mit Zwetschkenröster
55 min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30 min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2h 55 min
Marillenknödel "die Besten"
1h