Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Zwetschken, geviertelt und entsteint
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 EL Honig
- 1 TL Vanillezucker
- 60 g Vollrohrzucker
- 40 g Mandeln
- 2 TL Rosenwasser
- 40 g Butter, in Stücken
- 70 g Dinkelmehl, glatt
- 20 g Mohnsamen
- 2 Prisen Salz
- ½ Vanilleschote
- 300 g Milch
- 4 Eidotter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30 min
Spargel mit Himbeervinaigrette und Mohn-Ziegenkäse
50min
Knuspertörtchen mit Kakaocreme
1h 25min
Cheesecake mit Safranbirnen
4 godz. 30 min
Marillen-Mascarpone-Eis
3 Std. 35 Min
Gratinierte Kirschen
30 min
Café Latte-Tiramisu mit Pistazienkrokant
1h 30min
Kirschenstrudel
1 godz. 45 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1h 30min
Pfirsich-Joghurt-Trifle mit Walnusskrokant
45 min
Topfencreme mit Beerenspiegel
4 godz. 45 min