Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Steinpilze, getrocknet
- 200 g Wasser, kochend heiss
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 250 g Risottoreis (z.B. Arborio oder Vialone)
- 100 g Weisswein
-
750
g Gemüsefond, heiss
lub 750 g Rindsfond, heiss - 5 - 8 Safranfäden
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1858 kJ / 444 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40min
Munder Safranrisotto
45 Min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40min
Polenta
30min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min
Tessiner Polenta
45 Min
Bündner Gerstensuppe
1小时 15 分钟
Risotto milanese
30min
Risotto
30min
Poulet mit Spargeln und Reis an Weisswein-Specksauce
45 Min
Steinpilzrisotto mit Brie
35min
Spinatrisotto mit Spargeln
40min