Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)

Lauch-Polenta mit Marroni-Topping (2 Portionen)

4.5 24 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2 cm)
    40 g
  • Lauch längs halbiert, in Stücken (4 cm)
    180 g
  • Butter
    15 g
  • Polenta-Maisgriess, grobgemahlen, (z. B. Bramata) (Kochzeit 40 Min.)
    130 g
  • Knoblauchzehe gepresst
    ½
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    1
  • Speckwürfeli
    40 g
  • Marroni, tiefgekühlt aufgetaut und halbiert
    100 g
  • Wasser
    3 EL
  • Pfeffer
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 140 kcal / 568 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...