Wersje kompatybilne
Maronicreme mit Birnenkompott und Guetzli für Party
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 40 g Puderzucker
- 1 Mark einer Vanilleschote
- 150 g Haferkekse (siehe Tipp)
- 500 g Mascarpone
- 180 g griechisches Joghurt
- 500 g Marronipüree, gesüsst oder ungesüsst, Tiefgekühlt, aufgetaut
- 80 g Puderzucker (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 18740 kJ / 4476 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 429 g
- Tłuszcz
- 268 g
- Tłuszcz nasycony
- 171 g
- Błonnik
- 63.8 g
- Sód
- 455 mg
Alternatywne przepisy
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 50 min
Forellen mit Gemüsereis
45min
Kartoffelstock nature
55 min
Peperoni-Crèmesuppe mit Ingwer
50min
Apfelglace mit Kokosmilch
10min
Eier hellblau färben
55 min
Spargeln mit Joghurt-Hollandaise
30min
Rüeblisuppe mit Minze
35min
Pfirsich-Joghurt-Glace
20min
Fruchtglace
5min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1h 10min