Urządzenia i Akcesoria
Mexican Creamed Corn
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
-
yellow onions cut into pieces3 oz
-
dried 'chile de árbol' chilies2
-
garlic clove1
-
vegetable oil1 oz
-
23 oz frozen sweet cornfresh corn kernels23 oz
-
water10 ½ oz
-
salt2 tsp
-
½ tsp dried epazotefresh epazote shredded2 leaves
-
mayonnaise8 tsp
-
limes quartered2
-
panela cheese crumbled8 tsp
-
fresh bird's eye chilies or fresh pequin chilies, to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
686 kJ /
164 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tortilla Soup
25 min
Tzatziki
20 min
Southwest Quinoa
40 min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Chicken Enchiladas
40 min
Shredded Chicken and Vegetable Lettuce Cups
1 godz. 15 min
Pico De Gallo
15 min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1 godz. 10 min
Asian Sloppy Joes
1 godz. 50 min
Chicken Fajita Soup
50 min
Tomatillo Salsa
20 min
Cantina Salsa
5 min