Mexican Creamed Corn

Mexican Creamed Corn

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • yellow onions cut into pieces
    3 oz
  • dried 'chile de árbol' chilies
    2
  • garlic clove
    1
  • vegetable oil
    1 oz
  • fresh corn kernels
    23 oz
    23 oz frozen sweet corn
  • water
    10 ½ oz
  • salt
    2 tsp
  • fresh epazote shredded
    2 leaves
    ½ tsp dried epazote
  • mayonnaise
    8 tsp
  • limes quartered
    2
  • panela cheese crumbled
    8 tsp
  • fresh bird's eye chilies or fresh pequin chilies, to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 686 kJ / 164 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...