Mexican Creamed Corn
TM6 TM5

Mexican Creamed Corn

4.2 ( 5 ocen )

Składniki

  • 3 oz yellow onions cut into pieces
  • 2 dried 'chile de árbol' chilies
  • 1 garlic clove
  • 1 oz vegetable oil
  • 23 oz fresh corn kernels
    lub 23 oz frozen sweet corn
  • 10 ½ oz water
  • 2 tsp salt
  • 2 leaves fresh epazote shredded
    lub ½ tsp dried epazote
  • 8 tsp mayonnaise
  • 2 limes quartered
  • 8 tsp panela cheese crumbled
  • fresh bird's eye chilies or fresh pequin chilies, to taste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
164 kcal / 686 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy