Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g amêndoa s/ pele
- 280 g água
- 80 g arroz carolino
- 250 g açúcar
- 5 gemas de ovo
Massa
- 360 g farinha tipo 65
- 90 g manteiga
- 75 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 60 g água
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 509.6 kJ / 121.8 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garibaldis
5 Std.
Flores de curgete recheadas
25 Min
Enroladinhos de queijo e fiambre
55min
Chamuças
1 Std. 30 Min
Pudim de alperce com chantilly e praliné de amêndoa da Débora Cabral
3h 30min
Mini empadas
1 Std. 15 Min
Bolo cassata
40 Min
Pasta de açúcar
10 Min
Bolo de anos Baleia
6 Std.
Torta de chocolate
1 Std.
Bolo de Baptizado
2 Std. 30 Min
Pastéis de massa tenra
3 Std.