Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 50 g pistácio
- Manteiga q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 25 g água
Creme de leite condensado
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 5 gemas de ovo
- 250 g leite condensado cozido
- 200 g natas
- 5 claras de ovo
Creme de chocolate
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 4 claras de ovo
- 4 gemas de ovo
- 200 g leite condensado cozido
- 200 g natas
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 410 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maracujá
1 Std. 15 Min
Semifrio marmoreado
4 Std. 20 Min
Bolo de chocolate
1 Std. 40 Min
Cheesecake de chocolate
4 godz. 10 min
Rolo floresta negra
1 Std. 10 Min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Cheesecake de framboesa
4 Std. 20 Min
Tiramisú de chocolate e morango
2 Std.
Semifrio de framboesa
8 Std. 20 Min
Bolo de chocolate com cobertura de chocolate
1 Std.
Tarte de leite e chocolate
4 Std.
Bolo de cenoura delicioso
50 Min