Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 50 g pistácio
- Manteiga q.b. p/ untar
- 100 g açúcar
- 25 g água
Creme de leite condensado
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 5 gemas de ovo
- 250 g leite condensado cozido
- 200 g natas
- 5 claras de ovo
Creme de chocolate
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 4 claras de ovo
- 4 gemas de ovo
- 200 g leite condensado cozido
- 200 g natas
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 410 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake
4h 30min
Doce da casa
2h 30min
Bavaroise de morango
8h 5min
Cheesecake de chocolate
4u. 10min
Semifrio marmoreado
4h 20 min
Doce da casa
45 min
Delícia de abacaxi
15min
Ovo estrelado
40min
Gelado bom
10 Std.
Tarte de leite e chocolate
4h
Cheesecake de forno com caramelo e amêndoa
1u. 20min
Tarte gelada de leite condensado
12h