Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio presunto e figo
- 100 g presunto
- 100 g queijo Roquefort
- 100 g queijo-creme
- 100 g natas
Recheio de maçã e salmão
- 80 g cebola roxa
- 100 g maçã Granny Smith
- 1 limão, só a raspa
- 50 g sumo de limão
- 150 g queijo-creme
Massa choux
- 120 g água
- 120 g leite
- 120 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 240 g farinha tipo 65
- 4 ovos batidos
- Sementes de sésamo brancas q.b. p/ polvilhar
Montagem
- 150 g figos cortados em pedaços pequenos
- 5 pés de tomilho-limão
- 100 g salmão fumado cortado em tiras
- 10 g aneto
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 882.2 kJ / 210.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 383.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cogumelos
1j 20 menit
Piza de salmão fumado e agrião
1j 30 menit
Empanada multicolor
1 Std. 15 Min
Piza de morango, mozarela e manjericão
2 godz. 25 min
Taças mexicanas
20 min
Bruschetta de alcachofra
35 Min
Pão de piza
1j
Mexilhões com molho de vinho branco
45 Min
Vianinhas recheadas
50 menit
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50 menit
Piza de Nápoles
50 menit
Molho bechamel
15min