Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio presunto e figo
- 100 g presunto
- 100 g queijo Roquefort
- 100 g queijo-creme
- 100 g natas
Recheio de maçã e salmão
- 80 g cebola roxa
- 100 g maçã Granny Smith
- 1 limão, só a raspa
- 50 g sumo de limão
- 150 g queijo-creme
Massa choux
- 120 g água
- 120 g leite
- 120 g manteiga
- ½ c. chá de sal
- 240 g farinha tipo 65
- 4 ovos batidos
- Sementes de sésamo brancas q.b. p/ polvilhar
Montagem
- 150 g figos cortados em pedaços pequenos
- 5 pés de tomilho-limão
- 100 g salmão fumado cortado em tiras
- 10 g aneto
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 882.2 kJ / 210.8 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 383.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa choux
1 Std. 30 Min
Pudim abade de Priscos
2h 15min
Pinhas de queijo e amêndoa
20min
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72h
Linguini de curgete com salmão fumado e pesto
20min
Trufas de chocolate e menta
2 Std. 20 Min
Piza de cebola, brie e gorgonzola
1h
Bolinhas de queijo de cabra, uvas e pistácio
45min
Papos de anjo
50min
Pintainhos
35min
Cheesecake de lima
5sa 20 dk
Lombinhos de porco com frutos silvestres
11 Std.