Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de manteiga
- 30 g café solúvel
- 15 g água
- 800 g açúcar
- 500 g manteiga cortada em pedaços
Bolo
- 6 claras de ovo
- 200 g açúcar
- 4 gemas de ovo
- 110 g óleo
- 30 g água
- 110 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
Montagem
- 100 g amêndoa laminada torrada
- 100 g natas
- 50 g açúcar
- 3 c. chá de café solúvel
- 15 g whisky
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3611.3 kJ / 863.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 51.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 64.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de amêndoa
50 Min
Bolo de coco sem farinha
35min
Bolo de limão
55min
Fofos com creme de laranja
1h
Garibaldis
5h
Bolo de avelã e café
55min
Bolo de chocolate sem farinha
1h 45min
Bolo base
1 Std. 50 Min
Celestes
2 Std. 30 Min
Cassata de avelã e chocolate
8h
Pudim de coco com papaia e laranja
4 Std.
Duo de chocolate e avelã
3h 30 min