Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 750 g cebola cortada em lâminas
- 4 dentes de alho cortados em lâminas
- 250 g açúcar amarelo
- 5 g tomilho-limão, só as folhas
- 1 malagueta cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 1 ½ c. chá de sal
- 250 g vinho tinto
- 130 g vinagre
- 75 g vinho do Porto
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1584.9 kJ / 378.8 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 722.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alfajor
1h 20 min
Stolen
3h 30min
Barras de sésamo
1h 15 min
Choux de camarão com molho de açafrão
1h 30min
Escabeche de pernil - TM31
10 Std.
Coq au vin
35 Min
Sopa caprese
1h 15 min
Copinhos
1h 30min
Arancini
1h 20 min
Sopa rica de peixe
2h 30 min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4h 45min
Sopa primavera
40min