Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polvo
- 80 g aipo cortado em pedaços
- 50 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 60 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 2 dente de alho
- 1 folha de louro
- 300 g água
- 1000 g polvo descongelado
- 20 g vinagre
- ½ c. chá de sal
- 20 g azeite
Puré
- 15 g salsa
- 5 g cebolinho
- 1 tira de casca de limão
- 30 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 100 g azeitona preta s/ caroço
- 5 g vinagre balsâmico
- 800 g água
- 1 c. chá de sal
- 900 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 30 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1517 kJ / 362.6 kcal
- Białko
- 28.9 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquini
8u. 15min
Enrolado de amêndoa
1 godz. 45 min
Pudim de brioche com molho de laranja
1 Std. 15 Min
Canja fresca de Natal
1 Std. 15 Min
Gratinado de aipo com cherne
45 min
Favada
55min
Leche frita
2h
Bacalhau com puré de ervas e coulis de pimentos
1h
Gelado de Dom Rodrigo
13h
Caldo de bacalhau e brócolos
30 min
Ovo estrelado
40 min
Bacalhau de forno
1h