Empadão de vitela com 2 purés

Empadão de vitela com 2 purés

4.2 11 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
3 doses

Składniki

Recheio
  • salsa
    5 g
  • azeite extra virgem (0,2% acidez)
    30 g
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • dente de alho
    1
  • carne de vitela s/ nervos cortada em cubos
    400 g
  • tomate cortado em pedaços
    150 g
  • água
    100 g
  • sal
    ½ c. chá de
Purés
  • bebida de amêndoa
    290 g
  • batata-doce cortada em pedaços
    800 g
  • sal
    1 c. chá de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • feijão-branco cozido escorrido
    800 g
  • azeite extra virgem (0,2% acidez)
    40 g
  • gema de ovo p/ pincelar
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Białko 38 g
Kalorie 0 kJ / 811 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 96 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...