
Wersje kompatybilne
Keto cauliflower and Brussels sprout cheese bake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g mozzarella cut into pieces
- 300 g water
- 250 g Brussels sprouts cut into halves
- 500 g cauliflower cut into florets
- 2 garlic cloves
- 150 g cream cheese
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g salted butter
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 305.5 kcal / 1282.9 kJ
- Białko
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Sód
- 295 mg