Wersje kompatybilne
Keto cauliflower and Brussels sprout cheese bake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g mozzarella, cut into pieces
- 300 g water
- 250 g Brussels sprouts, cut into halves
- 500 g cauliflower, cut into florets
- 2 garlic cloves
- 150 g cream cheese
- 200 g pouring (whipping) cream
- 20 g salted butter
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1282.9 kJ / 305.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 295 mg
Alternatywne przepisy
Zucchini lasagne
1 Std. 30 Min
Flourless bagels
1h 40min
Fish pie with cauliflower mash
1 Std. 15 Min
Keto bread rolls
1 Std. 15 Min
Rise and shine cereal clusters
30 Min
Cauliflower flammkuchen
1 Std.
Dairy and grain free wraps
45min
Keto jalapeño turkey burgers with mushroom buns
1h 10min
Cauliflower risotto with brown butter prawns
45min
Parmesan cheese crisps
15min
Keto Cheddar Biscuits
30 Min
Cauliflower hash browns with smoked salmon and sour cream
30 Min