蔥油雞扒撈丁
TM6 TM5

蔥油雞扒撈丁

4.2 (11 ocen)

Składniki

烤雞腿

  • 2 隻 去骨雞腿排 (約500克)
  • 1 大匙 蠔油
  • ½ 茶匙 黑麻油

蔥油醬

  • 40 克 青蔥 ,切段(約3公分)
  • 20 克 薑 ,切塊
  • ½ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 白胡椒粉
  • 1 茶匙 白芝麻
  • 50 克 油

撈丁麵

  • 1300 克 水 (烹煮用)
  • 2 包 泡麵
  • ⅛ 茶匙 鹽
  • ¼ 茶匙 糖
  • ⅛ 茶匙 白胡椒粉
  • 1 大匙 黑麻油

炒高麗菜

  • 15 克 蒜頭
  • 15 克 油
  • 150 克 高麗菜 ,切條(約2公分)
  • 40 克 紅蘿蔔 ,切絲
  • ¼ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 糖
  • 1 茶匙 紹興酒

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
5946.2 kJ / 1422.6 kcal
Białko
51.1 g
Węglowodany
91.6 g
Tłuszcz
95.3 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy