Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
烤雞腿
- 2 隻 去骨雞腿排 (約500克)
- 1 大匙 蠔油
- ½ 茶匙 黑麻油
蔥油醬
- 40 克 青蔥 ,切段(約3公分)
- 20 克 薑 ,切塊
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 白芝麻
- 50 克 油
撈丁麵
- 1300 克 水 (烹煮用)
- 2 包 泡麵
- ⅛ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 糖
- ⅛ 茶匙 白胡椒粉
- 1 大匙 黑麻油
炒高麗菜
- 15 克 蒜頭
- 15 克 油
- 150 克 高麗菜 ,切條(約2公分)
- 40 克 紅蘿蔔 ,切絲
- ¼ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 糖
- 1 茶匙 紹興酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5946.2 kJ / 1422.6 kcal
- Białko
- 51.1 g
- Węglowodany
- 91.6 g
- Tłuszcz
- 95.3 g
- Błonnik
- 5.6 g