Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 克 油
- 10 克 香油
- 10 克 乾香菇 ,泡軟,切絲
- 10 克 蝦米 ,以少許米酒浸泡、瀝乾
- 150 克 去皮五花肉 ,切絲
- 50 克 醬油
- ½ 茶匙 冰糖粉
- ½ 茶匙 鹽 (opcjonalnie)
- 300 克 長糯米 ,浸泡2-3小時
- 500 克 水
- 新鮮香菜, 少許,裝飾用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1537 kJ / 367 kcal
- Białko
- 9.233 g
- Węglowodany
- 41.169 g
- Tłuszcz
- 17.995 g
- Błonnik
- 0.215 g