油飯

油飯

4.8 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
6 人份

Składniki

  • 40 克
  • 香油
    10 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切絲
    10 克
  • 蝦米 ,以少許米酒浸泡、瀝乾
    10 克
  • 去皮五花肉 ,切絲
    150 克
  • 醬油
    50 克
  • 冰糖粉
    ½ 茶匙
  • 鹽 (opcjonalnie)
    ½ 茶匙
  • 長糯米 ,浸泡2-3小時
    300 克
  • 500 克
  • 新鮮香菜 (opcjonalnie) 少許,裝飾用

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 367 kcal / 1537 kJ
Białko 9.233 g
Tłuszcz 17.995 g
Węglowodany 41.169 g
Błonnik 0.215 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...