Urządzenia i Akcesoria
Paprika-Ricotta-Quiche
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz.
8 Stücke
Składniki
Mürbeteig
-
Mehl150 g
-
Butter kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten70 g
-
Wasser50 g
-
Salz½ TL
Belag
-
rote Paprika (à ca. 250 g), siehe Tipp2
-
Paniermehl3 TL
-
Frühlingszwiebeln in Ringen2
-
Basilikum abgezupft½ Bund
-
Olivenöl10 g
-
Ricotta250 g
-
Erbsen, TK120 g
-
Eier4
-
Speisestärke10 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer1 TL
-
Pinienkerne50 g
-
Parmesan in Stücken40 g
-
Crème fraîche100 g
-
Paprika edelsüß½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
13 g
Kalorie
1592 kJ /
380 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 4/2015
23 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50 min
Quiche mit Ofenpaprika
2 godz.
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.
Spinattarte
1 godz. 20 min
Frühlingstarte
1 godz. 40 min
Spinatquiche mit Feta und Tomaten
1 godz. 45 min
Möhrenquiche mit Salbei
1 godz. 35 min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 godz. 15 min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 godz. 30 min
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 godz.