Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 150 g Mehl
- 70 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag
- 2 Paprika, rot (à ca. 250 g), siehe Tipp
- 3 TL Paniermehl
- 2 Frühlingszwiebeln, in Ringen
- ½ Bund Basilikum, abgezupft
- 10 g Olivenöl
- 250 g Ricotta
- 120 g Erbsen, TK
- 4 Eier
- 10 g Speisestärke
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 50 g Pinienkerne
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Crème fraîche
- ½ TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1592 kJ / 380 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schneller Tomaten-Ricotta-Pie
40min
Paprika-Feta-Tarte
1j
Quiche mit Spinat und Gorgonzola
1j
Kürbis-Feta-Quiche
45min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 Std. 30 Min
Gemüsekuchen
1 Std. 10 Min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Rote-Bete-Zwiebel-Kuchen
1 Std. 15 Min
Porree-Feta-Tarte
2 Std.
Französische Zucchini-Tarte
2 Std.
Tarte provençale
1 godz. 40 min
Mediterrane Gemüsequiche
1h 20min