Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Rote Bete, geschält, in Würfeln (5 mm)
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Saure Sahne
- 15 g Sonnenblumenöl
- 1 TL Zitronensaft
- 1 TL Senf, mittelscharf
- 2 EL Dill, getrocknet
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 230 g Mehl
- 250 g Milch
- 3 Eier
- 1 TL Backpulver
- 2 EL Petersilie, getrocknet
- Öl zum Braten
- 1 Zwiebel, geachtelt
- 125 g Katenschinkenwürfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2635 kJ / 630 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krautfleckerl aus dem Ofen
1 Std.
Crêpes mit Mangoldfüllung
1 Std.
Mangold-Gnocchi-Salat
25 Min
Mangold-Polenta-Auflauf mit Ricotta
1 Std.
Herzhafter Rotkohl-Birnen-Strudel
2h 40min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1h 40min
Kürbis-Sauerkraut mit Semmelknödeln
1 Std. 10 Min
Käseknödel mit Rotkohl-Rote-Bete-Salat
1 Std. 30 Min
Chinakohl-Pizza
1h 40min
Wirsingfrikadellen
1 Std. 20 Min
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1 Std. 10 Min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2h