Urządzenia i Akcesoria
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
Pizzateig
-
Mehl370 g
-
Wasser180 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Olivenöl20 g
-
Salz1 TL
-
Zucker1 Prise
Auberginen-Tomaten-Sauce und Fertigstellung
-
Auberginen250 g
-
Salz1 ¼ TL
-
rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Öl20 g
-
Tomaten in Würfeln (1 cm)50 g
-
Tomatenmark25 g
-
Basilikum abgezupft5 Stängel
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker1 Prise
-
rote Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt, in Ringen1
-
Oregano1 TL
-
Ziegenfrischkäse in Stücken150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
17 g
Kalorie
1999 kJ /
477 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
7.9 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Alles Aubergine
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pizza mit Ratatouille
3 godz.
Pizza mit Spinat und Schafskäse
1 godz. 10 min
Aubergine-Parmaggiana
1 godz. 10 min
Spinat-Gorgonzola-Pizza
1 godz. 45 min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 min
Mediterrane Tomaten-Galette
1 godz. 15 min
Auberginen-Bulgur-Salat
1 godz. 30 min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 min
Auberginen-Pasta
30 min
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1 godz. 50 min
Melanzane alla Parmigiana
1 godz. 10 min