Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de leche entera
- 20 g de levadura prensada fresca
- 170 g de harina de fuerza
Napolitanas
- 340 g de harina de fuerza
- 80 g de agua
- 75 g de azúcar
- 5 g de sal
- 250 g de mantequilla fría y en un bloque
- 1 huevo batido
- 30 - 40 g de almendras laminadas
- 500 g de crema pastelera
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 30 unidades
- Kalorie
- 35490 kJ / 8490 kcal
- Białko
- 125.1 g
- Węglowodany
- 800.7 g
- Tłuszcz
- 532.2 g
- Błonnik
- 67.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45 min
Bollos de manteca (Andalucía)
1h 10 min
Xuxos de crema
1h 30min
Caracolas con fruta escarchada y pasas
4 Std. 30 Min
Crema pastelera
10min
Flan
5h
Cremadillos
3 godz. 50 min
Lazos de brioche y hojaldre
4 Std. 20 Min
Cañas de nata
30 min
Croissant de masa brioche hojaldrada
6 Std. 40 Min
Bambas de nata
1u. 50min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30 min