Tourte de pommes de terre au cantal

Tourte de pommes de terre au cantal

4.6 76 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La veille
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre farineuses, spécial purée type bintje, coupées en tranches fines
    600 g
  • échalotes pelées et fendues en deux
    2
  • du sel
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    300 g
  • de feuilles de thym frais
    2 c. à café
  • de cantal coupé en dés
    100 g
  • du poivre moulu
  • de pâte feuilletée maison (voir la recette express dans les "Conseil(s)")
    400 g
  • beurre pour la tourtière
  • jaune d'œuf
    1
  • de lait
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 375 kcal / 1563 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...