Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paneer - formaggio fresco indiano
- 1800 g di latte intero
- 30 g di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- olio per frittura, q.b.
Curry
- 200 g di cipolla, a metà
- 3 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, pulita e a pezzi
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di semi di finocchio secchi
- 4 chiodi di garofano
- 30 g di olio di oliva
- 250 g di pomodori, a pezzi
- 2 rametti di coriandolo fresco, le foglioline tritate + q.b. per servire
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di garam masala
- 1 pizzico di sale
- 200 g di latte di cocco
- 400 g di piselli surgelati, scongelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3217.5 kJ / 769 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus di ceci e peperoni (senza lattosio)
45 min
Lenticchie all'indiana
35min
Zuppa harira marocchina
40 min
Riso Kashmiri
30 min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 Min
Pilaf vegano
1 godz. 10 min
Moussaka di lenticchie
1 godz. 30 min
Curry di lenticchie
50min
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
13 Std.
Cavolfiore tikka masala
30 min
Chili di tofu (vegan)
1 godz.
Chili (vegan)
40 min