Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paneer - formaggio fresco indiano
- 1800 g di latte intero
- 30 g di aceto di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- olio per frittura, q.b.
Curry
- 200 g di cipolla, a metà
- 3 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, pulita e a pezzi
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 1 cucchiaino di semi di finocchio secchi
- 4 chiodi di garofano
- 30 g di olio di oliva
- 250 g di pomodori, a pezzi
- 2 rametti di coriandolo fresco, le foglioline tritate + q.b. per servire
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 cucchiaino di garam masala
- 1 pizzico di sale
- 200 g di latte di cocco
- 400 g di piselli surgelati, scongelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3217.5 kJ / 769 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 58 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 min
Lenticchie all'indiana
35 min
Formaggio indiano con crema di spinaci (Saag Paneer)
13h
Curry di lenticchie
50 min
Tabulè speziato
2h 10min
Chutney al cocco e coriandolo
45 min
Insalata di alghe wakame, funghi e sesamo
45 min
Arepas venezuelane con straccetti di pollo
50 min
Caviale di melanzane (Moutabel)
50 min
Verdure al curry
1h
Noodles con verdure al curry
35 min