Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zwiebeln (100 g), halbiert
- 20 g Butter
- 450 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (2 cm)
- 2 Prisen Salz
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 100 g Sahne
- 900 g Wasser
- 1 Scheibe Toastbrot
- 40 g durchwachsener Speck, geräuchert
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 Prisen Muskat, frisch gerieben
- ½ TL Majoran, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Spargelcremesuppe
45min
Blumenkohlsuppe
40min
Brokkolicremesuppe
35 Min
Kartoffel-Porree-Suppe
1h
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40min
Kartoffel-Senf-Cremesuppe mit Setzei
45min
Parmesan-Kartoffel-Suppe
40min
Spargelcremesuppe
25 min
Erbsencremesuppe
25 min
Kürbissuppe
35 Min
Kartoffelsuppe
50min
Gartengemüse-Suppe mit Croûtons und Speck
50min