Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- ¾ TL Salz
- 6 Prisen Pfeffer
- 50 g Rapsöl
- 1 TL Zitronensaft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 EL Butter
- 300 g Blumenkohlröschen
- 200 g Kartoffeln, davon 150 g in Stücken und 50 g fein gewürfelt
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Sahne
- 10 g Rapsöl (1 EL)
- 4 Prisen Muskat, frisch gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1605 kJ / 373 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabisuppe
45 min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 min
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3h
Knollenselleriesuppe mit Räucherforelle
50min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45 min
Blumenkohlcremesuppe mit Brokkoli
45 min
Selleriecremesuppe mit Kräuterseitlingen
45 min
Rosenkohlcremesuppe
45 min
Spinat-Kartoffel-Suppe mit Eierstich
45 min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 min