Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g festkochende Kartoffeln, geschält, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Eier
- 2 EL Haferflocken, zart
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- 40 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1793 kJ / 427 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 Std.
Reibekuchen
45 Min
Eierstich
25 Min
Milchreis mit Zimt
50 Min
Pfannkuchen süß oder herzhaft
35 Min
Kartoffelsuppe
50 Min
Käsekuchen
4 Std. 30 Min
Waffeln
50 Min
Pfannkuchen
20 Min
Pfannkuchen für jeden Tag
20 Min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Kartoffelklöße
25 Std.