Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sour Cream
- 100 g Crème fraîche
- 300 g Quark, 20% Fett
- 20 g Zitronensaft
- 3 Spritzer Worcester-Sauce
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Ringen
Zucchini-Kartoffelpuffer und Fertigstellung
- 400 g Zucchini, in Stücken
- 1 Schalotte, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Eier
- 2 EL Haferflocken, zart
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 750 g Kartoffelkloßteig (halb und halb), aus dem Kühlregal
- 40 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffel-Zucchini-Rösti mit Cashewdip
30 Min
Mangold-Gnocchi-Salat
25 Min
Rote-Bete-Schmarrn mit Knoblauchdip
50 min
Zucchinisuppe
45 Min
Gemüse-Kloß-Puffer
40 Min
Bärlauch-Crêpes mit Frischkäsecreme und Eisbergsalat
1h 15min
Tomatensauce
25 Min
Süßkartoffelwaffeln mit Sour Cream
30 Min
Zucchinipuffer mit Schafskäse-Dip - Peynir Soslu Mücver
35 Min
Bärlauch-Faltenbrot
2 godz. 30 min
Kürbisrösti mit Kräuterdip und Landschinken
30 Min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 Std.