Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben
- 100 g Zartbitterkuvertüre, in Stücken
- 250 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 4 Eier (Zimmertemperatur)
- 50 g Speisestärke
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Sahne
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1510 kJ / 360 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Zitronenkuchen
2h 30min
Zitronenkuchen
4h
Käsekuchen
4h 30min
Tortenboden
45 min
Klassischer Käsekuchen
4h
Schokoladen-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Schokoladenkuchen
1h 25min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Klassischer Marmorkuchen
1 Std. 50 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10min