Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g weißer Spargel, geschält, in Stücken (3 cm), die Spitzen separat
- 2 Schalotten, halbiert
- 40 g Butter
- 40 g Mehl
- 850 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 1 TL Zitronensaft
- 250 g Sahne
- 1 Prise Muskat
- 100 g Katenschinken, gewürfelt (4 mm)
- 6 Stängel Kerbel, abgezupft
- 6 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsuppe
40min
Brokkolicremesuppe
35min
Kartoffel-Porree-Suppe
1小时
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40min
Spargelcremesuppe
25min
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40min
Spargelsuppe mit Putenklößchen und Lauchöl
1小时 15 分钟
Spargelsuppe aus Spargelschalen
40min
Kartoffel-Blumenkohl-Suppe mit Nordseekrabben
40min
Möhren-Kürbissuppe mit Parmesanchips
45 Min
Schnelle Sauce Hollandaise
10min