Spargelcremesuppe
TM5 TM31 TM6

Spargelcremesuppe

4.0 (732 oceny)

Składniki

  • 700 g weißer Spargel, geschält, in Stücken (3 cm), die Spitzen separat
  • 2 Schalotten, halbiert
  • 40 g Butter
  • 40 g Mehl
  • 850 g Wasser
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 TL Zucker
  • 1 TL Zitronensaft
  • 250 g Sahne
  • 1 Prise Muskat
  • 100 g Katenschinken, gewürfelt (4 mm)
  • 6 Stängel Kerbel, abgezupft
  • 6 Prisen Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1046 kJ / 250 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcz
19 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy