Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 4 pears, peeled, cored, cut in pieces (3 cm)
- 1 lemon, juice only
- 20 g brown sugar
- 2 tsp vanilla extract
- 200 g blackberries
- 300 g milk
- 200 g single cream
- 75 g caster sugar
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 8 brioche slices, stale
- 1 Tbsp rum
- 50 g unsalted butter
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3138 kJ / 750 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Granola
1 Std. 40 Min
Stewed Rhubarb with Orange
10 min
Stewed Rhubarb with Apple and Strawberries
20min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1 Std. 10 Min
Plum and Apple Jam
40 min
Porridge with Fresh Fruit
10 min
Steamed Apricots with Cardamom Syrup
40 min
Basil Pesto
10 min
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3h
Rhubarb Crumble
55 Min
Peach Pavlova
5sa 30 dk
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30min