Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 60 g pistachio nuts, unsalted, shelled
- ½ tsp ground cardamom
- 250 g blanched almonds
- 1 lemon, thin peelings of skin
- 150 g light brown sugar
- 200 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 4 medium eggs
- 100 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp rose water
- 1 pinch fine sea salt
Syrup
- 40 g lemon juice
- 30 g light brown sugar
Icing and Decoration
- 200 g mascarpone
- 40 g icing sugar
- ½ tsp rose water
- edible rose petals
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1916.7 kJ / 458.1 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 34.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 138.7 mg
Alternatywne przepisy
Cardamom And Lime Syrup Cake
1sa 35 dk
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2u. 45min
Torta Caprese
55 min
Quince Torta
8u.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1h
Pear Frangipane
1h 30min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2u. 45min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 Std. 40 Min
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Apple Crumble Cake
1h 10 min
Amaretti
35 min