Urządzenia i Akcesoria
Persian Love Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
pistachio nuts, unsalted, shelled60 g
-
ground cardamom½ tsp
-
blanched almonds250 g
-
lemon thin peelings of skin1
-
light brown sugar150 g
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing200 g
-
medium eggs4
-
plain flour100 g
-
baking powder1 tsp
-
rose water2 tsp
-
fine sea salt1 pinch
Syrup
-
light brown sugar30 g
-
lemon juice40 g
Icing and Decoration
-
mascarpone200 g
-
icing sugar40 g
-
rose water½ tsp
-
edible rose petals (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
138.7 mg
Białko
10 g
Kalorie
1916.7 kJ /
458.1 kcal
Tłuszcz
34.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
13.5 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Beetroot Cake
2 Std. 20 Min
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 Std. 30 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Persian Carrot and Coconut Cake
2 Std. 20 Min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 Std.
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 Std. 40 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Apricot, Almond and Pistachio Biscotti
1 Std.
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1 Std. 15 Min
Coffee and Walnut Cake
1 Std. 10 Min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 Std.
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min