Wersje kompatybilne
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 90 g sugar
- 2 clementines
- 2 Tbsp runny honey
- 2 medium eggs
- 90 g self-raising flour
- 30 g milk
- ¾ tsp baking powder
- 1000 g water
- cream, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1614 kJ / 386 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
Alternatywne przepisy
Mince Pies
1h 10min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup
4 godz. 30 min
Apple Parkin
1h 40min
Angela's Sticky Tea Bread
1h 30min
Marzipan
10min
Simnel Cake
3h
Lemon Curd
20 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Plum and Apple Jam
40 min
Sherry Panettone
5óra 15p
Lavender Shortbread
1h