Wersje kompatybilne
Ginger, Clementine and Honey Steamed Puddings
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 90 g sugar
- 2 clementines
- 2 Tbsp runny honey
- 2 medium eggs
- 90 g self-raising flour
- 30 g milk
- ¾ tsp baking powder
- 1000 g water
- cream, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1614 kJ / 386 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
Alternatywne przepisy
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Shortcrust pastry
5 min
Summer Pudding
8h 30min
Dundee Cake
3h 10min
Gluten-free Butter Biscuits
1 godz.
Steamed Raspberry Jam Puddings
1 godz.
Sourdough Rye
51h 10min
Red Onion and Garlic Soda Bread
2 godz. 15 min
Brandy Sauce
10 min
Bara Brith
10 godz.
Farmhouse Fruit Cake
1 godz. 20 min
Rich Shortcrust Pastry
25 Min