Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 180 g caster sugar
- 80 g milk
- 10 g cocoa powder
- 1 orange, thinly sliced (3 mm)
- 150 g self-raising flour
- 1 pinch fine sea salt
- 2 medium eggs
- 2300 g water, boiling, for steaming
Chocolate Sauce
- 120 g dark chocolate, small pieces or callets
- 120 g double cream
- 40 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2094 kJ / 502 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
Alternatywne przepisy
Toad in the Hole
1h
Cornish Pasty
1h 30min
Seedy Marmalade Flapjacks
40min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Hot Cross Buns
3h 50min
Mince Pies
1h 10min
Mincemeat
15min
Shortcrust pastry
5 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Quick Christmas Cake
2h 25min
Christmas Cake
517 Std. 45 Min