Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 100 g dark chocolate, small pieces or callets
- 1 orange, thin peelings of skin only
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 180 g caster sugar
- 80 g milk
- 10 g cocoa powder
- 1 orange, thinly sliced (3 mm)
- 150 g self-raising flour
- 1 pinch fine sea salt
- 2 medium eggs
- 2300 g water, boiling, for steaming
Chocolate Sauce
- 120 g dark chocolate, small pieces or callets
- 120 g double cream
- 40 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2094 kJ / 502 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
Alternatywne przepisy
Mince Pies
1 godz. 10 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Mandarin and White Chocolate Trifle
6h
Lemon Meringue Cake with 10-Minute Frosting
2 godz. 10 min
Quick Christmas Cake
2h 25min
Black Forest Trifle
1 godz. 45 min
Sticky Toffee Puddings
1h
Blueberry Bakewell Traybake
1 godz. 30 min
Hot Cross Buns
3 Std. 50 Min
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Bakewell Tart
1 Std. 50 Min
Lemon meringue tart
2h 30min