Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Orange Steamed Pudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions
Składniki
Pudding
-
dark chocolate small pieces or callets100 g
-
orange thin peelings of skin only1
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing80 g
-
caster sugar180 g
-
milk80 g
-
cocoa powder10 g
-
orange thinly sliced (3 mm)1
-
self-raising flour150 g
-
fine sea salt1 pinch
-
medium eggs2
-
water boiling, for steaming2300 g
Chocolate Sauce
-
dark chocolate small pieces or callets120 g
-
double cream120 g
-
water40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.2 g
Kalorie
2094 kJ /
502 kcal
Tłuszcz
30.9 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Chocolate Bread 'N Butter Pudding
1 godz. 25 min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Cardamom Bread and Butter Pudding
1 godz.
Coffee and Walnut Cake
1 godz. 10 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Scones
30 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min