
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 100 g dark chocolate small pieces or callets
- 1 orange thin peelings of skin only
- 80 g unsalted butter diced, plus extra for greasing
- 180 g caster sugar
- 80 g milk
- 10 g cocoa powder
- 1 orange thinly sliced (3 mm)
- 150 g self-raising flour
- 1 pinch fine sea salt
- 2 medium eggs
- 2300 g water boiling, for steaming
Chocolate Sauce
- 120 g dark chocolate small pieces or callets
- 120 g double cream
- 40 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 502 kcal / 2094 kJ
- Białko
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
- Węglowodany
- 46 g