Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudding
- 300 g caster sugar
- 400 g full cream milk
- 70 g apricot jam
- 70 g unsalted butter, softened
- 280 g plain flour
- 4 medium eggs
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 2 tsp balsamic vinegar
- 2 pinches fine sea salt
Sauce
- 200 g unsalted butter
- 200 g light brown muscovado sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2989 kJ / 713 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 457.5 mg
Alternatywne przepisy
Vetkoek (fet-cook)
1 Std. 35 Min
Malva Pudding
55 min
Mealie bread
55 min
Peppermint Crisp Parfait
2h 25min
Biltong Scones
45 min
Bunny Chow with Durban Curry
3h
Biltong, Mushroom and Feta Paptert
1h 15min
Milk tart
3h
Malva pudding
50min
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
1 godz. 45 min
Buttermilk rusks
29h 25min
Milk Tart
8 godz. 45 min