Tahini and Beetroot Dip
TM5 TM6

Tahini and Beetroot Dip

4.2 (17 ocen)

Składniki

  • 750 g water
  • 450 g raw beetroots, peeled, quartered
  • 225 g tahini
  • 45 g lemon juice
  • 2 garlic cloves
  • 3 ice cubes
  • ¼ tsp fine sea salt
  • extra virgin olive oil, for dizzling
  • 1 Tbsp toasted pine nuts, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
910 kJ / 220 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
5.6 g
Tłuszcz
17.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy