Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g water
- 450 g raw beetroots, peeled, quartered
- 225 g tahini
- 45 g lemon juice
- 2 garlic cloves
- 3 ice cubes
- ¼ tsp fine sea salt
- extra virgin olive oil, for dizzling
- 1 Tbsp toasted pine nuts, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 910 kJ / 220 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
Alternatywne przepisy
Pesto with Rocket and Chilli
10 min
Houmous
13 Std. 30 Min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.
Basil Pesto
10 min
Buckwheat and Cacao Granola
2 godz. 35 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Vegan Coconut Yoghurt
12h 15min
Beetroot Houmous
15min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Salsa Verde
10 min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1h 20min