Tahini and Beetroot Dip

Tahini and Beetroot Dip

4.1 25 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions

Składniki

  • water
    750 g
  • raw beetroots peeled, quartered
    450 g
  • tahini
    225 g
  • lemon juice
    45 g
  • garlic cloves
    2
  • ice cubes
    3
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • extra virgin olive oil for dizzling
  • toasted pine nuts for garnishing
    1 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8 g
Kalorie 910 kJ / 220 kcal
Tłuszcz 17.6 g
Węglowodany 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...