Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise
TM6

Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise

4.5 (2 oceny)

Składniki

Crème Anglaise

  • 300 g whole milk
  • 50 g caster sugar
  • 4 egg yolks, from medium eggs
  • 1 vanilla pod, seeds only (see tip), reserving the pod for later use

Poached Pears

  • 720 g red wine, fruity and light
  • 100 g golden caster sugar
  • 1 tsp honey
  • 2 star anise
  • 2 cinnamon sticks, halved
  • 3 cloves
  • 2 Conference pears, peeled

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3818 kJ / 913 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
127 g
Tłuszcz
13 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
7.6 g
Sód
96 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy