Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- 300 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip), reserving the pod for later use
Poached Pears
- 720 g red wine, fruity and light
- 100 g golden caster sugar
- 1 tsp honey
- 2 star anise
- 2 cinnamon sticks, halved
- 3 cloves
- 2 Conference pears, peeled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3818 kJ / 913 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 127 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Truffle Soup
50 min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1 godz. 20 min
Hot Crab Dip
35 min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM6)
40 min
Pea and Lardo Soup
1 Std. 5 Min
Baked Quince Crumble with Meadowsweet Ice Cream
4h 20min
Miso Marinade
10 Min
Emmental Gougères
50 min
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4klst 30 min
Portuguese-style Crème Brûlée
25 min