Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise

Red Wine-poached Pears with Crème Anglaise

4.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions

Składniki

Crème Anglaise
  • whole milk
    300 g
  • caster sugar
    50 g
  • egg yolks from medium eggs
    4
  • vanilla pod seeds only (see tip), reserving the pod for later use
    1
Poached Pears
  • red wine fruity and light
    720 g
  • golden caster sugar
    100 g
  • honey
    1 tsp
  • star anise
    2
  • cinnamon sticks halved
    2
  • cloves
    3
  • Conference pears peeled
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 96 mg
Białko 11 g
Kalorie 3818 kJ / 913 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Węglowodany 127 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...