
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- 300 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 4 egg yolks from medium eggs
- 1 vanilla pod seeds only (see tip), reserving the pod for later use
Poached Pears
- 720 g red wine fruity and light
- 100 g golden caster sugar
- 1 tsp honey
- 2 star anise
- 2 cinnamon sticks halved
- 3 cloves
- 2 Conference pears peeled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 913 kcal / 3818 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 127 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Sód
- 96 mg