Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème Anglaise
- 300 g whole milk
- 50 g caster sugar
- 4 egg yolks, from medium eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip), reserving the pod for later use
Poached Pears
- 720 g red wine, fruity and light
- 100 g golden caster sugar
- 1 tsp honey
- 2 star anise
- 2 cinnamon sticks, halved
- 3 cloves
- 2 Conference pears, peeled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3818 kJ / 913 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 127 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Sumac-spiced Houmous
5 Min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 Min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1h 35min
Baklava
3h 45 min
Tarte Tatin
1h
Sticky Gochujang Marinade
10 Min
Pickled fruit
744 Std. 45 Min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 Min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2 Std. 15 Min
Onion Bhajis with Chilli Coriander Dip (TM6)
1h
Pomegranate and Mint Marinade
5 Min
Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle
1h 25min