Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrots, peeled (approx. 4 carrots)
- 25 g shallot, halved
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
-
40
g sunflower oil
lub extra virgin olive oil - 25 g vinegar (e.g. cider, red wine)
- 20 g lemon juice
- 10 g Dijon mustard
- 3 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.6 kJ / 158.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min.
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Versatile Smooth Soup
45min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 min
Bern-style Rösti (TM6)
40 min
Apple Tart (TM6)
1hod.
Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet (TM6)
20min
Mashed Potatoes (Peeler)
30min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min