Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g carrots, peeled (approx. 4 carrots)
- 25 g shallot, halved
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
-
40
g sunflower oil
lub extra virgin olive oil - 25 g vinegar (e.g. cider, red wine)
- 20 g lemon juice
- 10 g Dijon mustard
- 3 pinches fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 664.6 kJ / 158.9 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 Min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 Min
Leek and Potato Soup (TM6)
40 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 Min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 Min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1 Std. 15 Min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM5)
10 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 Min
Curried Coleslaw
10 Min