Urządzenia i Akcesoria
Spicy Potatoes
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
5 portions
Składniki
-
water1060 g
-
potatoes peeled, cut in pieces (2 cm)1000 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)80 g
-
tomatoes large, quartered2
-
cumin seeds½ tsp
-
nigella seeds¼ tsp
-
fenugreek seeds¼ tsp
-
sunflower oil20 g
-
ground turmeric¼ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
chilli powder¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
920 kJ /
220 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pilau Rice
30 min
Potato Curry (Ala Hodi)
40 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min
Pilau Rice
40 min
Paneer
4 godz. 30 min
Tarka Dal
9 godz. 5 min
Chapatis
1 godz. 30 min
Vegetable Biryani
50 min
Chana Masala
45 min
Pudla with Spinach and Paneer
1 godz.
Nadan Mutta (Egg Curry)
50 min
Prawn Bhuna
30 min