Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g water
- 1000 g potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 80 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 tomatoes, large, quartered
- ½ tsp cumin seeds
- ¼ tsp nigella seeds
- ¼ tsp fenugreek seeds
- 20 g sunflower oil
- ¼ tsp ground turmeric
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- ¼ tsp chilli powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 920 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Cape Malay Vegetable Curry
35 Min
Sambhar
1 godz. 5 min
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50min
Coriander Chutney
5 min
Nadan Mutta (Egg Curry)
50min
Sweet and Sour Peppers
40min
Aloo Gobi
20 min
Dhokla
30min
Vegetable Biryani
50min
Masala Kaddu (Pumpkin Curry)
40min
Kachumber (Onion, Tomato and Cucumber Salad)
5 min
Onion Bhaji
45min