Wasabi-Eier mit Erbsenstampf
TM5 TM6

Wasabi-Eier mit Erbsenstampf

4.3 (19 ocen)

Składniki

  • 600 g Wasser
  • 8 Eier (Kl. M), gekühlt
  • 1 EL Sesam
  • 1 Limette, Saft ausgepresst (40 g)
  • 2 EL Sesamöl, geröstet
  • 1 EL Sojasauce
  • 9 Prisen Salz
  • 5 Prisen Pfeffer
  • 2 Prisen Zucker
  • 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Scheiben
  • 125 g Babyspinat, frisch
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 70 g Butter
  • 400 g Erbsen, TK, aufgetaut
  • 600 g Milch, kalt
  • 50 g Mehl
  • 4 TL Wasabipaste
  • 1 Daikon-Kresse-Beet, abgeschnitten

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2685 kJ / 640 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
39 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy