Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Frühlingszwiebel, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g neutrales Öl
- 400 g Prinzessbohnen
- 10 g Sojasauce
- 2 TL Chiliöl, selbst gemacht, siehe Tipp (opcjonalnie)
- 1 TL Salz
- 1 geh. TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnensprossen-Gurken-Salat (豆芽拌小黄瓜)
25min
Bihunsuppe
45 Min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15 Min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45 Min
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45 Min
Mu-Err-Pilze mit Frühlingszwiebeln (葱香木耳)
50min
Asiatische-Sellerie-Hühnersuppe
1小时
Sunomono - Japanischer Gurkensalat mit Seealgen
1h 20min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 Std. 30 Min
Auberginen in Bohnensauce (酱茄子)
20 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15 Min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50min