![Mapo-Tofu (麻婆豆腐) Mapo-Tofu (麻婆豆腐)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D603F20F-8AE4-4608-8F71-A90480824A16/Derivates/8d2056e5-7500-4394-b71c-b836986f0ddf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Frühlingszwiebeln, 1½ in Stücken und ½ in feinen Ringen, zum Bestreuen
- 3 Knoblauchzehen
- 10 g neutrales Öl
- 600 g Tofu, fest, in Würfeln (ca. 1,5 cm)
- 20 g Austernsauce
- 40 g scharfe Bohnenpaste (siehe Tipp)
- 1 TL Sesamöl, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 741 kJ / 177 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veggie-Ramen mit Ei
2 Std. 10 Min
Gemüse-Suppe mit Soba-Nudeln und Tofu
40 min
Fenchel-Pakora
30 min
Koreanische Ramen mit Tofu
1 Std.
Summer Rolls mit Korianderdip
1 Std.
Frühlingsrollen (春卷)
1 Std. 30 Min
Mu-Err-Pilze mit Frühlingszwiebeln (葱香木耳)
50 Min
Tamarinden-Paste
15min
Asiatische Gemüsesuppe mit Tofu
1 Std. 20 Min
Auberginen-Kokos-Erdnuss-Curry
30 min
Knuspriger koreanischer Tofu
1 Std. 20 Min
Udon-Nudeln mit Curry-Gemüse
50 Min