Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Öl
- 100 g Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- 600 g Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen, in Stücken (4 cm)
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 100 g Pflaumen, getrocknet, entsteint
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 TL Kurkuma
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 200 g Wasser
- 200 g grüne Bohnen, TK, halbiert
- 1 Dose Kichererbsen (400 g)
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2190 kJ / 523 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 195.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hähnchen-Gemüse-Eintopf (大盘鸡)
50min
Kalbfleisch-Stifado
5 Std. 35 Min
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50min
Provenzialisches Lammragout
1 godz. 40 min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1 Std. 50 Min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16 Std. 50 Min
Timatar Wali Macchi (Kabeljau in Tomatensauce)
1sa
Lamm Keema mit Erbsen
1sa
Slow Cooking Beef Madras
3h
Orientalischer Lammeintopf
1 Std. 10 Min
Hähnchen-Bulgur-Auflauf
1sa