Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Öl
- 100 g Zwiebeln, halbiert, in Ringen
- 600 g Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen, in Stücken (4 cm)
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 100 g Pflaumen, getrocknet, entsteint
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 2 TL Kurkuma
- 2 TL Kreuzkümmel (Cumin)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 200 g Wasser
- 200 g grüne Bohnen, TK, halbiert
- 1 Dose Kichererbsen (400 g)
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2190 kJ / 523 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 195.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orman Kebabı - Lamm-Eintopf
1 Std.
Kichererbsensuppe mit Lamm
45 Min
Lammragout
1 Std.
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Lamm Keema mit Erbsen
1 Std.
Indisches Lammcurry
1 Std. 30 Min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50min
Lamm Curry mit Paprika - Bhoona Gosht
1h 15min
Orientalischer Lammeintopf
1 Std. 10 Min
Dorade mit Okraschoten - Bamyalı Çupra
40 Min
Lamm Rogan Josh
1h 45min
Slow Cooking Beef Madras
3h