Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung
- Wasser
- 1 Zitrone, in Scheiben
- 2 - 3 Artischocken, frisch, je nach Größe
Garen und Fertigstellung
- 1600 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 10 g Essig
- 2 Scheiben Zitrone, unbehandelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 28.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trüffelrisotto
45min
Kräuterseitlinge mit Paprika und Basilikum
25 min
Tellerlinsen (Trockenprodukt) garen
12 Std. 40 Min
Polenta
30 Min
Spargel-Antipasti
40 Min
Peperonata mit Oliven
1 Std.
Artischocken alla Romana
50 Min
Rahmspinat mit Macadamia und Safran
35 Min
Steinpilz-Risotto
40 Min
Pak Choi mit Sesam und Sojasauce
15min
Zwiebel-Vinaigrette für Artischocken
5 Min
Pochierte Eier
30 Min