Urządzenia i Akcesoria
Mozzarella Stuffed Flatbread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
12 slices
Składniki
Topping
-
Parmesan cheese15 g
-
fresh parsley leaves1 Tbsp
Filling
-
Parmesan cheese cut in pieces40 g
-
garlic cloves2
-
mozzarella cut in slices150 g
-
crème fraîche40 g
-
egg1
Dough
-
curd cheese, 40 % fat (quark)130 g
-
unsalted butter cut in pieces80 g
-
plain flour plus extra for dusting270 g
-
egg1
-
sugar1 pinch
-
salt1 tsp
-
egg yolk lightly whisked, for glazing1
-
water1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
9 g
Kalorie
957 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Caramel Bake with Walnuts
1 godz. 40 min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3 godz.
Parmesan and Rosemary Buns
1 godz. 45 min
Bacon Roly-polies
1 godz.
Pecan Pie Cheesecake Bars
4 godz.
Cheese Biscuits
30 min
Blueberry Buns
3 godz. 25 min
Pogača (bread)
3 godz.
Pesto Star Bread
2 godz. 50 min
Estonian Kringle (Estonia)
1 godz. 40 min
Turkish Flatbreads
2 godz. 10 min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 godz. 20 min