Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rote Ribiseln, abgerebelt
- 250 g Äpfel, entkernt, in Stücken
- 300 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Apfelessig (mind. 5 % Säure)
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1436 kJ / 342 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marillenröster
30 Min
Kirschennektar
2h
Zucchini-Nektarinen-Relish
55min
Zwetschkenessig mit Schwips
1 Std.
Birnen-Rosmarin-Senf
50 min
Kirschenkompott
1h 35min
Kirschenchutney
1h 5min
Ribiselgelee
55min
Hollerkoch
2h 50min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 Std. 10 Min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Powidl
8h