![Focaccia des Pouilles Focaccia des Pouilles](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88772C45-95D4-4A81-8EF6-995FBECE58B5/Derivates/ac525921-1cce-4c0b-8638-dbab5c00dd3b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pommes de terre, coupées en morceaux (2-3 cm env.)
- 250 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche -
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt - 35 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 350 g de farine à pain, type Manitoba
- 150 g de farine de blé dur
- 1 c. à café de sel
- 2 gousses d'ail
- 20 tomates cerise, coupées en deux
- 1 pincée d'origan déshydraté
- 1 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Focaccia au romarin
2h 20 min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min
Focaccia aux olives
3h
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 godz. 50 min
Panzerotti aux poivrons
1 Std. 45 Min
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2h 45min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au thym
3h
Focaccia croustillante
1 Std. 55 Min
Focaccia apulienne
2 Std. 40 Min