Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pommes de terre, coupées en morceaux (2-3 cm env.)
- 250 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche -
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt - 35 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 350 g de farine à pain, type Manitoba
- 150 g de farine de blé dur
- 1 c. à café de sel
- 2 gousses d'ail
- 20 tomates cerise, coupées en deux
- 1 pincée d'origan déshydraté
- 1 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Focaccia aux oignons
2h 15 min
Focaccia apulienne
2h 40 min
Focaccia aux olives
2j
Focaccia au romarin
2 godz. 20 min
Focaccia fève, bacon et pecorino
3h 15min
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2j 30 menit
Focaccia au thym et huile d'olive
1h 55min
Focaccia croquante
3sa
Fougasse au romarin
3 godz. 25 min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
Focaccia au thym
3sa
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min