
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pommes de terre coupées en morceaux (2-3 cm env.)
- 250 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche
lub 2 ½ c. à café de levure boulangère sèche -
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt - 35 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 350 g de farine à pain type Manitoba
- 150 g de farine de blé dur
- 1 c. à café de sel
- 2 gousses d'ail (opcjonalnie)
- 20 tomates cerise coupées en deux
- 1 pincée d'origan déshydraté
- 1 c. à café de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 579 kcal / 2422 kJ
- Białko
- 16 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 104 g
- Błonnik
- 6 g