Urządzenia i Akcesoria
Italian Rice Cake - Torta di riso
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
16 portions
Składniki
-
amaretti biscuits100 g
-
blanched almonds100 g
-
whole milk1000 g
-
vanilla pod and scraped out seeds1
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar250 g
-
risotto rice100 g
-
medium eggs beaten5
-
candied mixed peel50 g
-
fine sea salt1 pinch
-
Amaretto or other almond liqueur80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1036 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-free Gingerbread Biscuits
1 godz. 30 min
Normandy Apple Flan
1 godz. 25 min
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Seafood Ravioli - Ravioli ai frutti di mare
2 godz.
Mixed Meat Stew with Polenta - Spezzatino misto con polenta
1 godz. 45 min
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 godz. 50 min
Chocolate Chip Cake
1 godz. 30 min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 godz.