Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apricots
- 150 g dried apricots, pitted
- 150 g water, hot
Sponge Cake
- 6 medium eggs, separated
- 40 g rolled oats (see tip)
- 240 g dairy-free milk of choice
- 180 g sugar
- 120 g ground almonds
- 100 g unsweetened cocoa powder
- 100 g olive oil
- 5 g cider vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
Apricot Filling
- 50 g sugar
Chocolate Frosting
- 150 g vegan dark chocolate, small pieces or callets
- 30 g coconut oil
- 40 g tinned coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2111.3 kJ / 504.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 365.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocado Lime Cheesecake (No Added Sugar)
2 godz. 30 min
Chai Vanilla Mocktail
45 min
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h 30 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Citrus Water (TM6)
35min
Banana Peel Cookies
1h 30 min
Apple punch
30 min
Avocado and Banana Ice Cream
6 Std. 15 Min
Blackberry Muffins with Cardamom Crunch Topping
30 min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Chocolate, Banana and Almond Ice Cream (No Added Sugar)
12h 10min