Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots, peeled
- 40 g gram flour
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, seeds removed, cut in pieces, plus extra thinly sliced for serving
- 1 - 2 avocados, ripe (approx. 275 g), cut in pieces
- ½ Tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g tomato, halved, deseeded, diced (5 mm)
- ½ bunch fresh coriander, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957.9 kJ / 228.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 660.3 mg
Alternatywne przepisy
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1 Std.
Glamorgan Sausages
50min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min
Roast Pork Stuffed with Mushrooms and Garlic Purée
2h 40min
Mint Chocolate Chip Syllabubs
1 Std. 10 Min
Furikake Seasoning
1 godz. 5 min
Courgette and Lemon Sorbet
8h 5min
Fennel Salad with Orange and Pine Nuts (TM6)
20 Min
Beer Bread with Whipped Marmite Butter
50min
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1 godz. 5 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Smooth Peanut Butter
5 Min