Urządzenia i Akcesoria
Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
Amaretti Biscuit
-
egg white from large egg1
-
caster sugar80 g
-
ground almonds120 g
-
almond extract½ tsp
Peach Filling
-
peaches large, firm, 1 peeled, pitted and quartered5
-
unsalted butter for greasing
-
flaked almonds to taste30 - 40 g
Zabaglione
-
dry Marsala wine60 g
-
dry white wine60 g
-
sugar120 g
-
saffron threads5
-
egg yolks from medium eggs6
-
fine sea salt1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
15.1 g
Kalorie
2610 kJ /
624 kcal
Tłuszcz
28.9 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Cheese Soufflés
45 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 godz. 40 min
Orange Liqueur Zabaglione
15 min
Pesto Baked Eggs
1 godz. 15 min
Knusperhörnchen with Semolina and Apricot Filling
3 godz. 10 min
Panna Cotta with Caramelised Mango - Panna cotta con mango caramellato
6 godz. 30 min
Hollandaise Sauce
15 min
Coconut Pie
1 godz. 35 min
Asparagus and Hollandaise Tart
40 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Lemon Tart
4 godz. 30 min