Wersje kompatybilne
Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Amaretti Biscuit
- 1 egg white, from large egg
- 80 g caster sugar
- 120 g ground almonds
- ½ tsp almond extract
Peach Filling
- 5 peaches, large, firm, 1 peeled, pitted and quartered
- unsalted butter, for greasing
- 30 - 40 g flaked almonds, to taste
Zabaglione
- 60 g dry Marsala wine
- 60 g dry white wine
- 120 g sugar
- 5 saffron threads
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
Alternatywne przepisy
Champagne Grapefruit Sorbet
8 godz. 15 min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 Std. 40 Min
Chorizo Garlic Butter
3 godz. 5 min
Sous-vide Strawberries with White Chocolate Cheese Mousse
2h
Sunrise Smoothie
10min
Peppermint Crisp Parfait
2 Std. 25 Min
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15min
Rhubarb Ice Cream
36 godz. 25 min
Roosterkoek (Barbecue Bread) with Boerewors Burgers
1h 45min
Mini Crab Cakes with Coriander Paste
1h
Piped Raspberry Mousse
1h
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min