Wersje kompatybilne
Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Amaretti Biscuit
- 1 egg white, from large egg
- 80 g caster sugar
- 120 g ground almonds
- ½ tsp almond extract
Peach Filling
- 5 peaches, large, firm, 1 peeled, pitted and quartered
- unsalted butter, for greasing
- 30 - 40 g flaked almonds, to taste
Zabaglione
- 60 g dry Marsala wine
- 60 g dry white wine
- 120 g sugar
- 5 saffron threads
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
Alternatywne przepisy
Crème Pâtissière
15 Min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6h 45 min
Classic Zabaglione
15 Min
Gluten-free Bread Sauce
35 Min
Butter with Gorgonzola and Roasted Garlic
1 godz. 10 min
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Fruit Sauce (Coulis)
10 min
Amaretti Crème Brulée
4h 30 min
Mixed Fruit Compôte with Goat's Cheese and Granola on Toast
50 min
Crème Pâtissière
15 Min
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15min
Fougasse
2 godz.