Urządzenia i Akcesoria
Plum Clafoutis
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions
Składniki
-
unsalted butter at room temperature, for greasing
-
Demerara sugar to taste1 - 2 Tbsp
-
plums ripe but firm, stone removed, bottom trimmed and halved vertically (see tips)700 g
-
lemon finely grated zest and juice1
-
caster sugar plus 1 Tbsp160 g
-
vanilla pod seeds only (see tip)1
-
medium eggs4
-
whole milk200 g
-
whipping cream100 g
-
plain flour130 g
-
fine sea salt½ tsp
-
Demerara sugar1 - 2 Tbsp
-
icing sugar for dusting1 - 2 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
131.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1027.2 kJ /
245.5 kcal
Tłuszcz
5.6 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
46 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beetroot Curls Salad with Feta and Walnuts
15 min
Rhubarb and Orange Blossom Jam
45 min
Leek and Potato Soup
40 min
Courgette and Lemon Sorbet
8 godz. 5 min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Obe Ata (Red Pepper Sauce)
1 godz. 20 min
Sumac-spiced Houmous
5 min
Orange Shortbread and Chai Ice Cream Sandwiches
9 godz. 15 min
Fresh fig jam
55 min
Rosemary and Sea Salt Bread
1 godz. 55 min
Florentines
1 godz. 10 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 godz.