Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- unsalted butter, at room temperature, for greasing
- 1 - 2 Tbsp Demerara sugar, to taste
- 700 g plums, ripe but firm, stone removed, bottom trimmed and halved vertically (see tips)
- 1 lemon, finely grated zest and juice
- 160 g caster sugar, plus 1 Tbsp
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
- 4 medium eggs
- 200 g whole milk
- 100 g whipping cream
- 130 g plain flour
- ½ tsp fine sea salt
- 1 - 2 Tbsp Demerara sugar
- 1 - 2 Tbsp icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1027.2 kJ / 245.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 131.9 mg
Alternatywne przepisy
Chorizo, Potato and Cabbage Soup
35min
Liver Cake
1h 50min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20min
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1 godz. 15 min
Butter Board with Spinach Pesto
15 Min
Plum Clafoutis (TM5)
1 godz. 15 min
Smoked salmon mousse
5 min
Rainbow cabbage rolls with mushroom sauce
2h 40min
Porcini Mushroom Risotto
35min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20min