Ravioli de ricota y jamón con crema de salvia

Ravioli de ricota y jamón con crema de salvia

3.8 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 raciones

Składniki

Masa
  • 300 g de harina de trigo
  • 3 huevos
  • 15 g de aceite de oliva
Relleno y montaje
  • 100 g jamón cocido en lonchas o en trozos
  • 200 g de queso ricota
  • 1 huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • harina para espolvorear
Crema de salvia
  • agua para cocinar la pasta (aprox. 2 litros)
  • 25 hojas de salvia fresca limpias y secas (y alguna más para decorar)
  • 20 g de mantequilla
  • 1 cucharada rasa de harina
  • 300 g de nata
  • 2 ½ cucharaditas de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 1233.1 mg
Białko 17.3 g
Kalorie 2268 kJ / 542 kcal
Tłuszcz 32.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 46.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...