Wersje kompatybilne
Ravioli de ricota y jamón con crema de salvia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 300 g de harina de trigo
- 3 huevos
- 15 g de aceite de oliva
Relleno y montaje
- 100 g de jamón cocido en lonchas o en trozos
- 200 g de queso ricota
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- harina para espolvorear
Crema de salvia
- agua para cocinar la pasta (aprox. 2 litros)
- 25 hojas de salvia fresca limpias y secas (y alguna más para decorar)
- 20 g de mantequilla
- 1 cucharada rasa de harina
- 300 g de nata
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2268 kJ / 542 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1233.1 mg
Alternatywne przepisy
Huevos Benedict
30 min
Ñoquis de patata
50 min
Huevos escoceses con salmón (Scotch eggs)
30 min
Risotto
30 min
Masa de pasta fresca
1h
Sorrentinos con salsa cremosa de tomate
1h 45 min
Arancini con granada y fondue de queso de cabra
1h
Okonomiyaki (tortitas japonesas)
1h
Tortellini de carne en caldo
1h 15 min
Patatas gratinadas al estilo de Saboya (Tartiflette savoyarde)
1h
Pastel de carne y patata (Hachis Parmentier)
50 min
Strogonoff de shiitake
30 min